Jag kan inte sluta fynda. Eftersom stussen helt plötsligt har bestämt sig för att återuppstå började mina valmöjligheter vad gäller byxor bli tämligen begränsade. Samtidigt som magen, i sin fortsatta expansion, också behövde kläs i lite varmare höstkläder, dessutom kläs i lämpliga kläder till yogan(läs kläder som täcker magen, magvisartröjor är tydligen mest obscent om man inte är sjutton år eller kändis). Dessutom tänkte jag att det nog vore bra att ha ett par amningslinnen hemma. Och just det, i graviditetsvecka 38 ska vi på dop och till det behövde jag även en klänning. Så med önskemål om mer gravid- och amningskläder skrev jag en annons i en facebook-barnloppis-grupp och efterfågade detsamma.

Jag fick massor av svar! Totalt inköptes:
Finklänning till dop
Två par jeans
Ett par chinos
Två kortärmade mammatröjor(bra till yogan)
Fyra långärmade mammatröjor(bra till höstrusket)
En mammaskjorta
En mammatunika
Fyra amningslinnen
Tre amningstoppar

Allt i kanonskick, det vill säga, ser helt nytt ut. För 600kr. Nypris 4400kr. På köpet fick jag även en amningsbh och fyra toppar i en för liten storlek som jag ska ge bort till en kompis. Jag är kittad till tänderna. Tjejen som jag shoppade av hade precis min stil och storlek så det blev absolut klockrent.

När min syster hörde att jag köpt allt second hand trodde hon att vi hade det så skralt att hon behövde köpa lunch och mat till mig. Men nej, det handlar ju om jordens resurser och att jag nu har bidragit till hushållningen av dessa. Dessutom bli folk glada av att se att det de inte har nytta av kommer till användning hos någon annan. Och dessutom blir fyndmajan i mig otroligt nöjd. Win win.

image