Hur är det då med utmattningen så här mitt i sommaren och med en bebis i magen?

Häromdagen tog det ett par minuter för mig att räkna ut vad 20 minus 3 är. Tillslut fick jag ta till fingrarna, för att komma fram till svaret. 17. Det känns ganska bisarrt. Andra dagar räknar jag som ett proffs.

Jag kämpar fortfarande emot en del, speciellt så här på sommaren. Jag vill vara pigg, orka, njuta och ha roligt. Sommaren är ju en sådan tid. Men jag orkar inte så mycket. Jag behöver mycket vila, speciellt när jag sover så fruktansvärt dåligt. Då uppstår en liten krock med min önskan och verkligheten. Den krocken är jobbig. Det är då jag får påminna mig om acceptans mot mig själv och min kropp. Fortfarande inte helt lätt efter 1,5 år.

I övrigt så orkar jag ju så mycket, mycket mer än jag gjorde för 6 månader sedan. Eller förra sommaren. Jag vågar så mycket mer. Jag har fler bra dagar när jag kan köra bil. Jag orkar lite mer av bestyren i hemmet. Men bäst av allt är ju hur mycket mindre jag bryr mig om saker nuförtiden. Hemmet får vara ostädat. Duschväggarna kan stå med kalkfläckar i veckor utan att jag bryr mig. Jag ser det men går bara förbi. Sånt är galet skönt och det får jag tacka utmattningen för.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know