Igår testade vi stranden för första gången. Jag tror det tog fem minuter innan jag började vrida på mig. Oavsett om man har foglossning eller ej så är en strandstol ett måste. Om det i vanliga fall är jobbigt att ligga på rygg eller sida så är det tio gånger värre på ett knöligt underlag.

Åk till en strand med bra toaletter. Det säger sig själv när man kissar varje kvart.

Ha med mycket snacks.

Ha med täcktyger och solskyddsfaktor. Alltså en stor luftig skjorta, sarong, keps osv. Man ska tydligen se upp för solen när man är preggo, man kan få fläckar. Om man nu bryr sig om det. Själv täcker jag mig för att slippa använda solskydd med kemiska substanser, för mig och bebisen. Jag gillar också att kunna vara kvar på stranden, inte vara tvungen att åka hem för att man har bränt sig.

Alla tittar på en gravidmage så ha en fin bikini. Nej, bikinin spelar ingen roll. Ung som gammal spanar enbart på kulan så det är mest att man får se till att övriga attribut är där de ska.

Fyll gärna på, jag är ju bara inne på mitt andra strandbesök, och således är jag en rookie.

Jag får även föra till böckerna att det var den 6 juli 2014 som jag badade för första gången detta år.

image


  • Carro

    Känns det inte lite som att inlägget ovan detta går lite emot tipset med att undvika solen för att man kan få fläckar? Känns som att det belyser att det inte kan vara ok att visa sig med pigmentfläckar, precis som när man får “tips” på hur man kan undvika bristningar. Visst det kanske säger sig självt att om man får välja så undviker man både pigmentfläckar och bristningar, för man vill ju vara “fin”, men det sänder även ett budskap till de som redan har pigmentfläckar och bristningar att de inte borde vara nöjda med sitt utseende.

  • Karolina

    Bra synpunkt! Jag var lite stressad när jag skrev inlägget på stranden (ville ju titta på utsikten) och skrev inte klart om varför jag undviker solen. Har gjort ett tillägg nu:). För mig handlar det om att undvika syntetiskt solskydd och kunna stanna länge på stranden. Har själv pigmentsfläckar sedan länge, men det är ju precis en sådan sak man “får till sig” när man blir gravid. Och som man/jag rapar upp automatiskt, utan att ens reagera på vad det betyder.