Nu är det tredje gången som jag tar tjuvar på bar gärning. Den här gången kom de visserligen undan och jag förhindrade själva inbrottet, men i alla fall. Mitt på ljusa dagen hos min granne medan hen var ute i trädgården. Fräckt.

Genom häcken uppfattade jag att någon rörde sig snabbt på hennes baksida och fattade misstankar. Alla hennes besök brukar röra sig ganska långsamt. Jag sprang in på hennes tomt och såg tre personer i färd med att bryta sig in genom hennes halvöppna fönster. Så jag började gasta mitt högsta, mörkaste, argaste och panikigaste “RING POLISEN!”
Då blev det fart på dem, ut ur trädgården och jag efter, gravid och gastande, utan skor. Deras flyktbil började köra ifrån dem och jag fick hjälp av en kille som sprang efter dem. Jag är ju van vid sådant så jag skrek att han skulle ta registreringsnumret medan jag försökte registrera detaljer som färg och modell på bilen. Tillslut hoppade tjuvarna in i bilen och pös iväg.

Efter flera minuters väntan för att 112 skulle svara, kom vi tillslut fram och blev kopplade till polisen. Min vän hade ringt direkt när jag skrek “ring polisen”. Sedan blev det hela tjofräsen med att lämna vittnesuppgifter osv. Det hela gick ju bra, men det är inte bra för en utmattad och gravid människa. Och verkligen inte för den som utsätts för brottet heller. Det är lätt att nattsömnen påverkas och att oron tar över. Men vi får se hur det går. Nu ska det i alla fall bli skönt att sova.

Posted in Livet
Share this post, let the world know