Mitt intresse att läsa om graviditet och mammaskap har nästan helt försvunnit(med vissa bloggundantag). Jag känner ett behov av att lyssna bara på mig själv. Det är lättare att höra sin egen röst om man stänger av allt annat.

Men så släppte Malin Wollin sin nya bok, En mamma blir till. Jag har läst Malins bloggar och hennes bok Malin från Skaftnäs(som får fem Lina-stjärnor).

Mammaboken var dock inte för mig. För det första var det intet nytt för mig, kanske vet jag redan för mycket om barnlängtan, barnalstrande, graviditet och förlossning. Tyckte också den kändes lite hoppig och “tyckig”.

Dessutom har den ett kapitel som kallas det svarta kapitlet. Om sånt som händer som inte får hända. Väldigt svårt att låta bli att läsa. Så jag läste det och det är aldrig bra att läsa sånt som skapar oro. Det är bättre att fokusera på glädjen och det görs lättast utan att läsa om sånt som kan gå fel. Men för de som gått igenom något liknande är det säkerlig skönt att läsa även det kapitlet.

Och det var min “tyckiga” recension.
image

Nej nu är det nog närapå slutläst med gravidlitteratur innan touch down i november. Jag har ett litet häfte om mindfulness i födandet och en tillhörande cd. Eftersom jag vill fokusera på mig själv och lita på kroppen och haft stor nytta av mindfulness hittills så tänkte jag se hur den känns. Återkommer med recension.


  • Elin

    Hej Lina! Din kusin: “barnmorskan” vill ge dig mitt enda tips inför förlossningen och det är boken “föda utan rädsla” med Susanna Heli. Lycka till med allt, så kul att följa dig!
    Varm kram

  • Lina

    Hej Elin!
    Vad roligt att du också följer oss här på bloggen! Tack så jättemycket för tipset. Den ska jag absolut läsa! Hälsa familjen. Stor kram till er alla!