Nu tycker ni att vi är ute lite väl tidigt men det är inte för vår lilla bebis som sängen står bäddad. Vi har babybesök och då är det roligt att sakerna kommer till pass.

Jag måste berätta om mina fortsatta fynd. Spjälsängen är en Troll Lux, finns till försäljning för 1500kr men vi köpte den på blocket för 500kr. I närapå perfekt skick. Botten är ställbar i tre lägen och ena långsidan kan sänkas, precis de funktionerna jag vill ha efter som min rygg lämnar lite övrigt att önska.

image

Spjälskyddet kostade 50kr istället för 350kr. Det finns fortfarande till försäljning i butik. 4 dra-på-lakan för 40kr istället för 160, dessutom är alla gifter redan borttvättade.

Lakanen köpte jag för 25kr och sydde om till spjälsängen, de var stora lakan från början. Dessutom räckte tyget även till ett örngott och en till skötbädd. Mjuka fina färger och tät, len bomull.

För mig handlar det om flera saker, detta fyndande. Först och främst så minskar det vårt avtryck på jorden, om vi använder sakerna dess fulla livslängd. Dels är det bra om alla babysaker har fått “ånga av sig” dofter, kemikalier osv och då är det bra med begagnat. Dels absolut älskar jag en bra affär, jag är dessutom lite snål. Är man uthållig så kan man hitta fina grejer till en tredjedel av priset. Man får vara lite selektiv och inte vila på hanen när man ser något bra.