På söndag är det EU-val och jag ska göra min samhälleliga plikt. Vad jag ska rösta på är dock ännu oklart. Därför har jag laddat upp med diverse väljarbarometrar och tidningar som förklarar vad de olika partierna står i olika frågor.

image

Genom den här utmattningen kan man  säga att något har hänt i mig, jag tycker miljö är så mycket viktigare nu än innan. Det gäller både klimat, kemikalier, odling och djurhållning.

Dessutom har min sjukdom stärkt mig ytterligare i att medmännsklighet är extremt viktigt, att vi inte kan hålla på och tänka bara på oss själva. Vi som är starka måste hjäpa dem som är svaga. Någon gång är det vi som är svaga och behöver hjälp. Den åsikten har väl i och för sig SD hjälpt till att stärka. Deras räddhågsna, outbildad politik kan slänga sig i väggen. Jag hoppas och tror att deras intåg i svensk politik har hjälpt till att skapa en stark motpol till deras rasism och främlingsfientlighet.

Det och mycket mer susar i huvudet, vi får se vilket parti och vilken person som tar hem min röst.

Här kan ni läsa Naturskyddsföreningens granskning av EU-politikernas miljöarbete.

Posted in Livet
Share this post, let the world know