Jag har försökt skära ner på surfandet många gånger. Jag har testat att förbjuda vissa skräpsajter som tex aftonbladet, jag har testat att stänga av wifi och mobildata och jag har testat att bara få surfa en viss tid per dygn och att bara surfa ett visst antal gånger per dygn. På något vis hamnar jag ändå där med mobilen eller paddan i handen. Det måste ju klassas som ett beroende, om man vill sluta men ändå halkar dit, gång efter annan.

Så idag snubblade jag över EbbaKittys tvodd om mobilberoende. Jag hade hoppats på lite bra tips men det enda som sades var att surfandet är ett problem för många. För föräldrar med barn på lekplatser. Tänk att en hel generation växer upp med närvarande men frånvarande föräldrar. Sådan vill jag inte bli.

Sedan såg jag en video som cirkulerar på facebook om just detta och tänkte att jag vill och måste sluta surfa så mycket. Men hur?

Det är ju mycket roligare att sy eller gå ut på en promenad än att surfa men ändå flyr vi in i skärmens värld mest hela tiden. Någon som har tips på hur man kan ta sig ur sitt mobilberoende?

Posted in Livet
Share this post, let the world know