Kära Sverige och Europa, vad har hänt med vår befolkning?
Eller de 9,7% av befolkningen som röstade på Sverigedemokraterna. Det är med sorg och bedrövelse jag vaknar till denna dag. Sverige har röstat ett rasistiskt parti till EU-parlamentet. Om detta är en försmak inför höstens val ska vi alla vara rädda. Det väcker så många frågor:

Valdeltagandet låg på ca 48,9%, vad tycker andra halvan av Sverige? Hur kan de med gott samvete låta bli att rösta?

Hur tänker en Sverigedemokrat? Har de läst partiprogrammet? Hur kan någon människa lägga en röst på det partiet utan att skämmas? Hur kan de motivera sina åsikter? Regeringskansliet har tagit fram en lista för att bemöta alla SD’s felaktiga påståenden om invandring.

Och Frankrike. Ca 25% röstade på högerextrema Front National. Missade den fjärdedelen att partiets grundare Jean-Marie Le Pen har föreslagit ebolaviruset som en lösning på invandringen(källa dn.se)?
Eller tycker den fjärdedelen att det är en bra idé? De ser inte likheterna med Hitlers idéer? Eller tyckte de att även det var en bra idé?
Snälla Frankrike, ni blev själva invaderade pga högerextrema krafter, har ni helt glömt historien? Det var bara ynka 74 år sedan.

Kära Sverige, kära Europa, vad ska vi göra? Hur kan så många människor låta rädslan styra? Var är kärleken? Var är medmänskligheten?

Posted in Livet
Share this post, let the world know