Igår tog jag med mig J på restaurang. Det känns helt fantastiskt att kunna gå på lokal på kvällen utan att få stresspåslag. Det senaste halvåret har restaurangbesöken fått förläggas till sena luncher på helgerna när man vet att det inte är så mycket stoj i lokalen, men nu går det framåt.

Sillen och Makrillen omnämns i White Guide så jag hade höga förhoppningar tyvärr var servicen rätt kass, men jag vet att jag har höga krav. Många år i serviceyrken har drillat mig. Personal som säger oh shit, inte har koll på gluten och svarar “jag dricker inte cognac så jag vet inte vilken som är god” är inte på rätt ställe.

Rätt svar är istället:
Oh shit=ursäkta, oj förlåt, oj hoppsan
Gluteninkompetens= jag ska höra med köket(gissningar göre sig icke besväret)
Cognacsfrågan=jag ska höra med vår sommelier/vår kock/restaurangchef/ Anton/Alma i baren, hen är bra på cognac

Hur som helst maten var helt okej, sällskapet underbart och utsikten fantastisk.

image

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know