Förra året utlovade jag en tomatodlarskola och den kommer nu. Jag står vid mina löften, även om det tar tid ibland. Vissa skulle tvivla på mina tomatodlartalanger och jag kan bara hålla med. Det är andra året i rad som jag odlar och förra året fick jag mycket feedback på mina tomaters ranglighet, detta försöker jag åtgärda i år.

1. Så fröer. Enklast följer man instruktionerna på paketen. Ett tips är att bara så så många frön som du vill ha plantor. Möjligtvis några extra för det är alltid något som inte tar sig. Förra året gick jag bananas, sådde alla frön i påsarna och fick ge bort mina rangliga tomater både högt och lågt. Välj bra ekologisk såjord och märk upp plantorna direkt. Själv skriver jag på träklädnypor.
image

2. Ställ fröerna varmt och ljust. Så fort de grott ska de flyttas till ett svalare och lite mörkare ställe.
image

3. Plantera om dem innan de blir för långa och rangliga. Är de redan rangliga så kan du lägga stammen ner i krukan. Rötter kommer ut från stammen efter ett tag. Ge dem lite extra näring när de rotat sig i sina nya krukor. De ska göra dem tjocka och fina.
image

Här är mina fyra sorters tomater som jag odlar i år. Sweet Baby, Naranja, Golden Queen och Black Sweet Cherry.

Posted in Livet
Share this post, let the world know