Åh äntligen en underbar dag! Det tog 14 månader men idag har jag haft en dag då jag känt mig lycklig rakt igenom. Hela långa dagen. Nu är jag ingen lyckojunkie som tror att livet ska vara en enda lång, lycklig promenad, men att få en lycklig dag, eller lyckliga stunder, det tror jag på.

Jag läste en intressant artikel om forskning kring utmattningssyndrom. Det visar sig på forskingsgruppen som består av utmattade kvinnor så funkar inte frontalloben som på friska kvinnor. På något sätt är det trösterikt. Mitt försämrade minne, ord som försvinner, svårigheter att räkna, stresskänslighet osv är en skada i hjärnan. Som kanske eller kanske inte kan läka. Det är trösterikt, jag kan inte riktigt förklara varför. Jag kommer bara få försöka anpassa mig till mina nya förutsättningar framöver.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Carro

    Tror det tröstar eftersom det då känns som att det finns bevis och att folk som tycker att man bara ska skärpa till sig får lite hårdfakta att fundera på.