Idag vilar jag. Den här veckan har jag börjat arbetsträna igen. Två dagar i veckan, två timmar varje gång. Jag har även bytt till en enklare yogagrupp. Det betyder att jag har aktiviteter tre dagar i veckan men förhoppning att även kunna göra en rolig sak til helgen. I teorin är det här ett upplägg som jag känner mig nöjd med och som borde fungera.

I praktiken är det fortfarande svårt att stå emot allt annat jag vill göra som att plantera om blommor, träffa vänner, måla om möbler hemma, baka och testa nya recept. Men jag övar mig. Min taktik för att distrahera mig från allt jag vill göra är att läsa. Bara läsa. Det funkar bra så länge jag kan avstå från surfimpulsen. Alltså impulsen att surfa på mer eller mindre viktiga sajter. Surfandet ger mig ofta bara fler saker jag vill göra och fler intryck som inte skänker kroppen vila.

En annan sak som gör att jag behöver vila just idag är att jag och J har sovit tillsammans igen. Han har mycket på sitt jobb vilket påverkar sömnen. Det är linjaler i sängen som han letar efter, allmän aktivitet  och ett himla orerande varje natt istället för sömn hos oss. Så nu blir det separata sovrum igen en tid. Tråkigt men det är bara att gilla läget.

Bjussar på mina fina tulpaner och den våriga ljusstaken från Paradis Verkstan på Öland.

image