Andan föll på ganska snabbt. Jag kunde ju inte låta mitt eget mandelkross från mandelmjölkstillverkningen gå till spillo. Här kommer det, mitt första rawfoodgodis:

Mixa:
1dl nötkross(överblivet från mandelmjölkstillverkningen)
1dl ekologiska kokosflingor
2 msk kokosolja
1/4 tsk ekologiskt vaniljpulver
6-10 dadlar(beror på hur sött du vill ha det)

Jag slängde i 10 dadlar direkt och det blev i sötaste laget. Jag har ju inte ätit sött på länge så jag kanske är extra känslig. Eftersom det blev så sött så formade jag smeten till små munsbitar i form av mandlar. Perfekt till kvällens tvmys.

Häromdagen köpte jag rawfoodbars i affären, de kostade närmre 20kr stycket. Nu har jag inte räknat ut kostnaden för dessa, men det är långt under det i alla fall. Det här receptet går utmärkt att använda som bars istället men då skulle jag använda färre dadlar.

Godiset/barsen förvaras sedan i kylskåp.

image