Min egengjorda mandelmjölk blev helt bra. Kanske inte riktigt lika fyllig som Alpros osötade mandelmjölk men istället helt utan tillsatser och det gillar jag. Så här gör du egen mandelmjölk:

1. Blötlägg 1 dl ekologiska mandlar i ca 5 timmar.

2. Häll mandlarna och 1 dl vatten i en hög skål och stavmixa. När madlarna blivit finfördelade tillsätts 4 dl vatten till, mixa lite till.

3. Sila vätskan i en nötpåse eller saftsil. Häll upp mandelmjölken på glasburkar och förvara svalt i upp till 5 dagar.

Nötmassan som bli över kan användas i rawfoodbollar eller annan bakning. Den klarar sig inte så länge i kylskåp så använd den direkt eller frys in den. Ska se om jag kan bjussa på ett gott rawfoodrecept endera dagen.

Mandelmjölk kan man använda i smoothies, matlagning, kaffe, till müslin osv när man vill undvika mjölkprodukter.