Vi är några vänner som under lång tid har pratat om att ha en varsin jobbhelg hos varandra. Alltså som exempel önskar jag och J hjälp med trallbygge och ogräsrensning. Då planerar vi en helg när ett antal vänner hit och hjälper till. Vi bjussar på något gott att äta efter avslutat dagsverke. Några helger längre fram får nästa familj hjälp med lite målning eller vad de nu kan tänkas behöva.

Vi har inte sjösatt detta än men jag tror att vi ska börja i år.

I helgen gjorde vi något på samma tema. Js syster och svåger har precis flyttat, men på grund av systerns graviditet ska hon ta det väldigt lugnt. Så syskon med äkta hälfter och barn åkte dit och hjälpte dem att packa upp. Det är ju inte alls betungande när det inte är ens egen flytt, det är bara socialt och mysigt. Vi vill ju alla gärna ses och att ha en uppgift samtidigt tillför något. Det får oss som hjälper till att känna oss viktiga. Man får inte glömma hur gott det känns att ge. Är man den som är i behov av en tjänst så gör man faktiskt andra gott också.

Posted in Livet
Share this post, let the world know