Vi har ätit katastrofdåligt den här veckan. Jag har mått kasst och J har haft mycket på jobbet och känt sig krasslig. Resultatet var takeaway fyra gånger. Det är ju inte ens gott. Så den här frukosten har vi längtat efter. Vårt hemmagjorda knäcke med kalkon och avokado, kaffe och min smoothie. Frukost är mitt absoluta favoritmål, det har jag efter min mamma. När jag går och lägger mig brukar jag längta efter frukosten, så pass är det.

Min mejerifria smoothie:
1 dl kokosmjölk Santa Marias Extra Creamy(den enda utan tillsatser)
2,5-3 dl svenska jordgubbar(infrysta i somras, doftar ljuvligt)
1,5 dl mandelmjölk
1/4 banan

Mixas samman med staxmixer. Vill du ha den lösare så späd med mandelmjölk.

image

Nu när jag lever mejerifritt, sockerfritt, mjölfritt och låg kolhydrat så är det svårt att få i mig tillräckligt med fett. När jag körde LCHF kom det mesta fettet från mejeri men nu blir det istället mer avokado(som också är gott i smoothie), fet fisk och kokosfett. Nu märker jag att jag kan bli rejält hungrig istället, jag står mig inte så länge. Dels beror det på att jag äter mindre fett men även att jag släppt in mer kolhydrater. Trots det så mår jag mycket bättre på maten jag äter nu.