Jag måste säga att mitt mejerifria liv går över förväntan. Mina menyer som jag planerat för tre veckor framöver består bara av rätter som är naturligt fria från mejeri. Att jag slipper tänka på maten har gjort att jag kunnat prova lite mejerifria sötsaker. Bland annat har jag testat den här chokladmoussen som har kokosmjölk som bas. Helt okej blev den, rent av riktigt god med lite jordnötter som topping. Receptet kommer härifrån, det är inspirerande Åse på bloggen 56kilo.se som tagit fram det. Jag har som vanligt gjort några justeringar, jag använde vanlig kokosmjölk och det gick bra. Nästa gång ska jag dock testa med den kokosmjölken som Åse rekommenderar, kanske gör det chokladmoussen lite fylligare. Jag tog 60 gram ICAs I love Eco 70%-ig choklad och 40 gram från Marabous 70%-iga mintchoklad. Det gav en svag och uppfriskande mintsmak. Jag testade kokos som topping men det kändes lite fattigt, istället var det hackade jordnötter som gjorde susen.

4 portioner

4 dl Santa Maria extra creamy coconut milk
2 äggulor
100 gram mörk choklad (minst 70%)
1 urgröpt vaniljstång

Vispa ihop kokosmjölk med äggulor i en kastrull. Låt sjuda under omrörning i 10 minuter. Bryt chokladen i en skål. Lägg ner vaniljkärnorna och häll kokosmjölken över. Låt stå ett tag så att chokladen smälter. Vispa sedan ihop smeten och häll upp i glas. Ca 1 dl i varje glas så räcker det till fyra portioner. Den blir ganska mäktig så vill man kan man göra pyttesmå portioner på ca 1/2 dl istället. Ställ kallt i minst 2 timmar. Garnera med hackade jordnötter, bär eller kokosflagor. För er som tål vispad grädde så är nog det pricken över i.

image