Idag läste jag en riktigt bra artikel som på ett enkelt och övertygande sätt förklarar varför vi ska bry oss om vad vi omger oss med och vad vi äter. Här hittar ni artikeln.

På 50-talet producerades det 7 miljoner ton kemikalier. År 2000 var det 400 miljoner ton. Inte så härlig utveckling.

Små barn äter tre gånger mer och dricker sju gånger mer än vuxna i förhållande till sin kroppsvikt. De får på det sättet i sig en högre koncentration av farliga kemikalier. Riskbedömning och gränsvärden sätts dock efter vuxnas kroppsvikt. Oooops, liten miss där kanske?

Vad ska man då tänka på? Köp ekologiskt och miljömärkt. Alltid. Eftersom elektronik saknar miljömärkning så är rekommendationen att vädra. Köper du ny elektronik så låt den “ånga av sig” där människor, och speciellt då barn, inte vistas.

Posted in Livet
Share this post, let the world know