Jag är lyrisk! Det gula lapptäcket är ännu inte färdigt men jag hittade ett jättefint bakstycke till det idag. Det är det gulrutiga tyget med spetskant som syns på övre bilden längst till vänster. Jag är så nöjd! Dessutom shoppade jag loss så nu har jag tyg till massor med lapptäcken. Blå, gröna, rosa och gula.

Jag har aldrig funderat på att köpa lakan på loppis men det finns så mycket fint, nu när jag väl har börjat. Blommiga, rutiga, randiga och mönstrade. Ett örngott för en femma, lakarn, underlakan och spjälsängslakan för 15kr styck. Ni vet att jag älskar fynd så jag måste uppehålla mig vid detta en stund. Den totala tygkostnaden för mitt lilla lapptäcke är 40kr. Till det kommer vadd och vliseline. Istället för vadd så kan man köpa sig en fleecefilt (15kr på loppis) eller ta ett gammalt täcke man har där hemma. Det tar ju några timmar att sno ihop, men det känns så bra att skapa med händerna. Dessutom tänker jag mig att det blir en extra uppskattad gåva till en liten en.

Nu är frågan till er som har barn, vilka storlekar vill man ha? Till liggdelen i vagnen, extratjockt för lek på golv eller till spjälsängen?

image

image

Posted in DIY
Share this post, let the world know