Jag har gjort en ny kategori här på bloggen, ekologisk skönhet. Det var när jag insåg vilken cocktail av kemikalier vi får i oss via mat och e-ämnen, hår- och hudvård, material i våra hus osv som jag insåg att jag behöver göra något åt det.

Maten som vi äter här hemma har blivit renare genom LCHF. Huset har plastbantats och hud- och hårvården har bytts till ekologiska produkter. Nu är jag ingen expert på ämnen som ingår i produkterna, men bit för bit så blir jag mer uppmärksam. Det är absolut ingen garanti att det är en bra och miljövänlig produkt bara för att den har en viss del ekologiska ingredienser, för att lära mig hitta i djungeln så kommer därför kategorin ekologisk skönhet. Här kan vi tipsa varandra om bra och inte så bra produkter.

Först ut är den här ljuvliga tvålen och handcremen från Estelle & Thild. Doften är beroendeframkallande. Jag gissar att jag känner igen doften från några positiva barndomsminnen för jag är fullkomligt kär i den. Tvålen är inte så dryg, ganska vattnig i konsistensen men doftar gott och är skön. Handcremen är väldigt lätt, dvs den återfuktar inte på djupet men doftar gott och går lätt in i huden. Produkterna är perfekta för att piffa till gästtoaletten. Dock är de lite för dyra för att jag skulle unna mig dem själv, men jag var lyckligt lottad att få dem i julklapp. Tack för det Lorrih!

image