I december 2012 gjorde jag en utvärdering av året som gått. Jag har haft glädje av den sammanfattningen flera gånger under året. I år tänkte jag strunta i det. Jag tänkte att den inte skulle göra någon nytta efter som det känns som det regnat i ett års tid men tji fick jag. Jag har verkligen blivit klokare under det här året. 2012 kom tex J på första plats över personer som haft störst inverkan i mitt liv. 2013 var det jag som hamnade på första platsen och det ska jag göra varje år från och med nu. Det är ju så det är, men det förstod jag inte då.

Vill du utvärdera ditt år så kommer min mall här:
1. Gör en tidslinje från januari till december och märk ut hur du har mått månad för månad.
2. Vilka var de fem viktigaste händelserna under det gångna året?
3. Name you top three achievements
4. Vilket var det största misslyckande under året och vad har du lärt dig av det?
5. Vilken dag av det gångna året skulle du vilja återuppleva och varför?
6. Vilka tre personer har haft störst inverkan i ditt liv det gångna året?
7. Vilken är den största frågan i ditt liv just nu?
8. Nämn tre saker du vill uppnå under kommande år.
9. Nämn ett beteende som du vill ändra under kommande år. Varför och hur?
10. Beskriv en dag i ditt liv, fem år från nu. Hur ska du ta dig dit?

Använd din kreativitet när du gör utvärderingen. Rita och skriv. Spar och titta på den under året som kommer. Kanske kan det hjälpa dig att gå åt det håll du önskar. Kanske kommer du inse att du är sjukt mycket klokare än du trodde.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

 • Maria

  Bra lista, tack! Denna lista + ett moodboard för 2014 ska jag pyssla med i helgen. :)

 • Karolina

  Hej Maria!
  Kul helgpyssel! En moodboard var en bra idé, det ska nog jag också göra:)
  Listan snodde jag från en kompis kompis på FB, han hade illustrerat varje punkt. Ska se om jag hittar bilden och får låna den, bara man ser hans illustration så vill man göra den:)
  Må väl!