Igår tog jag mina första stapplande steg som mejerifri LCHQ-människa. Till kvällsmat blev det en smoothie med jordgubbar, blåbär, avokado och mandelmjölk och till det bananplättar. Ååååä så gott. Men mätt? Njae.

image

Kanske undrar ni också hur det gått med plastbantningen? Trots att jag gömde teflonpannorna längst inne i skåpet så lyckades så klart J hitta dem. Och ja, teflon gör livet lättare än gjutjärn. Så några repfria teflonpannor finns än så länge kvar i huset. Två fina Margereteskålar hade jag heller inte hjärta att kasta ut, men numera häller jag inte varm vätska i dem. Är det någon plastregel som man ska ta med sig så är det just att plast och värme bör undvikas. I utrensningen rök så klart vår halvsmälta stekpincett. Som J har sörjt den. Men idag fick han sig en fin present av mig, 39kr från Kitchen House i Helsingborg. Samma prisklass som motsvarande i plast. Jag väljer det miljövänligare alternativet.

image

Sen kommer vi till ett litet tips. Den bästa chokladen som jag hittat är ICAs I love eco. Den har bara fyra ynka små ingredienser för 19:90kr. Inget lecitin eller annat guck, bara bra grejer. Jämför det med den här veganska chokladen som också är hyfsat bra med fem ingredienser men kostar 42 riksdaler! Båda är i smak goda. Den veganska är sötad med xylitol och jag vet inte hur bra det är men den smakar gott men annorlunda. ICAs däremot smakar gott, godaste mörka chokladen vi har hittat i alla fall.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know