Alltså jag vet inte riktigt vad jag håller på med. Kanske gör jag det onödigt komplicerat för mig själv eller så gör jag mig frisk. Vi kör ju LCHF sedan tidigare där många rätter blir lite för feta för mig. Så därför lånade jag Pauluns LCHQ kokbok(tack för tipset Carro!). Sedan vill jag testa om mejerifritt kan få mig att må bättre, därför lånade jag Kärnfrisk mat och bara för att få ännu fler recept lånade jag Dags att bli smal. Nu har jag planerat  maten för 3 veckor framöver som är mejerifria, LCHQ med mindre rött kött, mer vegetariskt, fisk och fågel. Har jag nämnt att jag överhuvudtaget inte alls gillar att fippla med kosten. Mat ska inte vara en grej, det är bara något man äter som är gott. Hur ska detta gå?

Jag har inte den blekaste. Utan mjöl och socker är ju inget problem, men mjölk! Tydligen skulle jag behöva testa mejerifritt i 12 veckor. Hur förhindrar man att en liten ost inte slinker ner emellanåt? Jag måste nog fortsätta peppen och uppladdningen för att detta ska funka.
image

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Carro

    Kul att du gillade tipset! Han har ju även skrivit en bok om lchq som också innehåller recept, men med betoning på att beskriva lchq som idé. Den är typ ljusblå och grön på framsidan. Som jag minns det innehåller inte de recepten så mycket mjölkprodukter och margarin utan snarare grönt och olivolja typ. Du kanske inte behöver göra alla förändringar på en gång utan ta en i taget för att kunna avgöra vad som gjorde biffen så att säga. Jag tänker typ samma modell som man gör med smakportioner till bebisar, de får ju bara pröva ett livsmedel i taget för att man ska veta vad som inte funkar ifall något inte gör det. Så kanske, fast omvänt?