Såg ni Solsidan när de använde en egen valuta, Escudos, för hemarbete? Vi är farligt nära det just nu.

Eftersom jag gick in i väggen så har jag slutat göra sånt som jag alltid gjorde förut. Istället är det tänkt att vi ska dela på hemarbetet. Och det gör vi oftast, förutom när det kommer till att rensa kylskåpet. Det är jämmer och elände varje gång J ska göra det och det glöms allt som oftast bort. Han tycker till och med det är jobbigt när jag rensar.

Nu senast har han ett litet experiment med en två veckor gammal rotfruktsgratäng i kylskåpet. Han sa att “man” borde frysa in den. Men “man” gjorde inte det, så den står där den står. Det står även tre veckor gammal dipp och två veckor gammal sås. (Ni vänner som inte vill komma och äta hos oss, jag förstår er. Det måste vara en sanitär olägenhet där inne just nu.) Jag vill också säga att jag har utbrändheten att tacka för min mycket mer avslappnade hållning till hem och hygien. Det går med lätthet två veckor utan att vi städar, kylskåpets status känner ni till och likaså mina uteblivna hårtvättar.

Åter till ämnet. Av ren nyfikenhet tänkte jag se hur länge gratängen och såserna kunde stå där. Det alternativet går bra så länge man inte blir arg eller störd av det. Blir man det får man hitta på en annan lösning. Att gå och irritera sig på sin partner är inte ‘how we’re rollin”här hemma.

Nåväl. Idag är det dags att städa här hemma och det bär mig emot att inte ta kylskåpet när jag ändå är igång. Så jag frågade J vad det skulle vara värt för honom att slippa städa kylskåpet den här gången. Och det är nu vi är farligt nära Escudos. Han tyckte att jag kunde få en ny tröja (han försökte med en flaska vin först men för det första dricker jag inte så mycket och för det andra köper han ändå hem vin). Så vi får se hur det blir, kanske nappar jag, eller så fortsätter experimentet.
image

Posted in Livet
Share this post, let the world know