Som glutenintolerant så var det ganska längesen jag åt en riktig lussekatt. Jag har letat på alla ICA-butiker efter glutenfria lussekatter och tänkte strunta i hela LCHF-grejen, men jag har inte hittat några. Själv har jag gjort vanliga glutenfria lussemuffins med mandelmassa de senaste åren men jag tänkte att jag inte orkade det i år. Är man utbränd så är man. Men jag blev tvungen, vad gör man inte för en lussekatt liksom. Jag tog det här lussekattsreceptet och gjorde egen marsipan enligt nedan:

3dl mandelmjöl
1dl Sukrinmelis
3 droppar bittermandelessens
1 äggvita

Blanda samman alla ingredienser med händerna och ställ i kylskåp i 30 minuter.

Gör sedan Åses lussekattsrecept och klicka ut i muffinsformar. Rulla runda bollar av marsipan och pluppa ner i mitten av muffinsen. Pensla med äggvita och grädda i 20 minuter.

Enjoy! Kanske blir det lite för mycket kolhydrater med marsipanen men utan vetemjöl och socker räcker gott för mig.

Marsipanen som blir över kan man ju tex rulla till bollar och rulla i mörk choklad.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know