Det är inte alltid så lätt att genomföra förändringar i sitt liv. Kanske är du också sugen på ekologisk hud och hårvård och att platsbanta ditt hem. Kanske har du också läst om farligheterna i vanlig tandkräm och deos. Men vilka produkter är bra och var börjar man?

Mitt i allt kommer ju den häringa julen och kanske du får lite dåligt samvete för allt som skall köpas högt och lågt till alla och envar. Här kommer några julklappstips som du kan köpa med lite godare samvete eller som du kan önska dig själv. Förändringar får ta tid och man kan ju börja med något enkelt som att köpa en ekologisk handtvål när den gamla tvålen tar slut. Likaså med platsbantningen, börja med att rensa bort den plast som kommer i kontakt med värme så är du en god bit på väg. Här är grejer som jag gillar eller som jag läst att andra verkligen, verkligen gillar. (Sorry alla som läser i telefonen, jag får inte inlägget att se bra ut där, skrolla för glatta livet).

Till den som vill börja med ekologisk hud och hårvård så börjar vi med tre naturliga deos utan kuckelimuck som aluminium, parabener och annat guck man ogärna vill stryka på sina körtlar i armhålan:

Deon Dagens början från Färg och förändring, jag har inte provat den själv ännu men den fick toppbetyg från självaste Naturligt Snygg och det säger inte lite.

C/O Gerd som jag själv har provat. Funkar bra, doftar fräscht. Kanske, när jag blivit svettig om vartannat några gånger på en dag, så har den gjort sitt men det är ett litet pris för en frisk kropp. Man kan för allan del ha med den i handväskan och bättra på om man vill. I övrigt önskar jag mig ungefär allt som C/O Gerd säljer och har.

Den här deon från Malin +Goetz har Cecilia Blankens testat. Jag litar på Cecilia, hon har två kids att springa efter och klarar en deo det så är den liksom bara bra.

 

I övrigt så tycker jag att den här lilla presentasken från Estelle & Thild är fin. Jag hade gärna haft den på mitt handfat. Estelle & Thild finns bland annat på Åhléns och Kicks. Ekologisk handtvål och handlotion måste väl passa som present till nästan vem som helst!

 

Weledas produkter är mina favoriter. Sea Bucktorn lotion och bodywash är jättebra och doftar gott i min näsa. Önskar att de kunde ta fram ett bodybutter i samma serie som skulle passa svensk vinterhud. Vill även testa deras, i Sverige, nya hårvårdsserie. Har tydligen funnit i Tyskland tidigare om jag inte missminner mig.

 
Till plastbantaren:

  • Träverktyg inklusive pensel i trä med naturligt hår.
  • Decilitermått i metall, finns tex på Åhlens och ICA
  • Metallbyttorna kommer från Åhléns
  • Kastrullerna kommer från IKEA
  • Gjutjärnsgrytor och stekpannor(leta på loppis, man kan behöva göra rent och bränna in dem igen men det är det värt)
  • Stålverktyg kommer från IKEA
  • Träskärbrädor eller bambubrädor finns t.ex på Åhléns och IKEA

Posted in Livet
Share this post, let the world know