Det finns nog en och annan som tycker att jag överdriver med min ekologiska mat, plastbantning och ekologiska hudvård. Att det är lite provocerande att gå till en ytterlighet. Många menar att “ja men alla har ju plast hemma” eller ” vore det farligt så skulle ju någon myndighet slå larm”. Jag säger bara hahahhahahahhahahahahah. Att förlita sig på myndigheter och deras larm är ju bara ett skämt. Fortfarande rekommenderas fettsnåla alternativ som margarin från Livsmedelsverket. Margarin är ju typ bara ett kemikaliskt hittepå. Kolla in den här smörreklamen från -77, charmigt! Men strunt samma, åter till ämnet, det senaste deo-larmet. Ni kan läsa om det här. Norska forskare fastslår att vi troligtvis får i oss för mycket aluminium via våra deodoranter. En forskninggsrapport visar att det kan ha samband med bröstcancer, en annan visar att det troligtvis inte har något samband. Hur som helst, jag vill inte marinera mina lymfkörtlar i aluminium, jag luktar faktiskt hellre lite svett.

I ärlighetens namn har jag ännu inte hittat någon naturlig deo som håller mig toppenfräsch varje dag, hela dagen oavsett påfrestning. Hittills har jag testat en från c/o Gerd och Rosenseriens, båda ok men ingen megasuccé. Jag fortsätter testa mig fram. En annan sak som kan vara bra om man vill fortsätta med sin aluminiummarinering kan vara att spara ut håret i armhålan, det ska enligt rykten göra att kroppen inte tar upp så mycket aluminium. Då duschar man ut det till fiskarna istället. Smaken är som baken.

Posted in Livet
Share this post, let the world know