Jag undrar hur frisk jag kommer bli. Jag är rädd att jag inte blir bättre än vad jag är nu. Det har snart gått ett år sedan jag gick hem. Jag undrar när jag kommer funka som en normal människa. Och om jag någonsin kommer att göra det igen. Jag är otålig. Jag är trött. Jag är rädd och jag är ledsen. Och just när jag står och gråter, mitt i lussebullsbaket, så ser jag en rödhake genom fönstret.

Rödhakens budskap är “Fullfölj det du har påbörjat. Min gåva till dig är att upptäcka nya möjligheter på vägen. Det är bara att vara modig och gå vidare. Ta steget fullt ut.”

Och det är ju inte som att jag kan vända om. Det är ju inte heller som att jag vill tillbaka till mitt gamla liv. Så jag får göra som Rödhaken säger men först gråter jag lite till.
image

Posted in Livet
Share this post, let the world know