I början av veckan hände det här på vårt område. Det brottet togs inte ens av rikstäckande media. Jag vet inte vad större mediatäckning skulle göra men själv upplever jag det som ett grovt brott. En 86-årig kvinna blev skadad, inlåst i 36 timmar och bestulen.

Vad skulle rikstäckande av nyheten gjort? Jag vet inte. Fler skulle kanske fått ont i hjärtat för den lilla damen men sedan gått vidare med livet.

Jag är bekant med den 86-åriga damen som man blir när man bor i ett litet område. Det gör mig så väldigt ont i hjärtat att hon drabbats. Ska inte en gammal människa få ha lugn och trygghet sina sista år i livet? Hur är människorna funtade som begår ett sådant brott? Har de ägnat henne en tanke?
Jag vet inte. Jag har gått över med lite egenodlade tomater och erbjudit mig att hjälpa till, om det nu finns något jag kan göra. Tyvärr kan nog inget ge damen tryggheten i sitt hem tillbaka. Själv har jag beställt ännu fler enheter till vårt larm, vad nu ett larm kan göra i en sådan situation. Varenda natt vaknar jag och tror att tjuvarna är här. Jag vaknar av minsta ljud och ligger och lyssnar trots att jag vet att chansen att de kommer hit är minimal.

Jag vet inte vad det hjälper att skriva om det här på bloggen, hemska saker händer hela tiden. Fina saker händer också hela tiden. Jag får inte glömma det.

Posted in Livet
Share this post, let the world know