Lycka är fyra optiska brandvarnare som kommunicerar med varandra. Jag älskar säkerhet. Brandsäkerhet speciellt. Har ni börjat förbereda er inför julen? Kollat var ni har brandsläckaren och brandfilten? Testat brandvarnarna? Funderat på om skorstenen är sotad, både hemma och i stugan? Medan ni ändå håller på kan ni dammsuga bakom kyl och frys också.

Jag är en sådan som kollar utrymningsvägar direkt jag är på en ny plats. Jag slösar sjukt mycket tankar på vad jag ska göra i olika nödsituationer. Jag drillar J i hjärtlungräddning. Manisk? Ja kanske.

Nu drömmer jag om en brandstege till sovrummet. En sådan som man har i garderoben, hakar på vid fönsterkarmen och klättrar ner. J tycker att vi ska hoppa om det brinner. Om vi får barn då kan vi eventuellt skaffa oss en brandstege. Han är lite mer avslappnad i sitt säkerhetstänk kan man säga. Själv tänker jag mig att ett fall på fyra meter helt säkert gör ganska ont. Därför får jag nog önska mig brandstegen i julklapp. Jag kan även tänka mig en extra brandsläckare.

Oh just det. Vi har självklart redan brandlarm. Det är kopplat till larmcentralen. Men vi skulle behöva tre enheter till och det känns onödigt dyrt. Bara vi vaknar så kan vi ju larma själva.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know