Nu är oktobermånad slut, och med den hela rosa bandet-jippot. Men det är just det, skalar man bort jippot så handlar det om något väldigt viktigt, kvinnors hälsa. Eller ännu hellre familjers hälsa. För drabbas man av cancer så drabbas hela familjen. En bekant från High School fick i våras bröstcancer, 29 år gammal. Ingen i hennes släkt hade tidigare haft bröstcancer. Som en blixt från en klar himmel, som cancer så ofta är. Hon delade väldigt frikostigt med sig av sin resa på facebook och har nu föklarats fri från cancer. Men än är det inte över, oron fortsätter, kontroller och undersökningar.

I ett par månader har jag nu känt en knöl i mitt högra bröst och idag tog jag äntligen tag i det och ringde bröstmottagningen. Det var en befrielse att höra att det troligtvis bara är en godartad cysta som jag kan få tömd om besvären fortsätter. Jag blev så lättad och först då förstod jag att jag faktiskt hade oroat mig. Jag tror det är åtta år sedan jag sist hade en knöl i bröstet, då togs i biopsi och allt såg bra ut även då.

Så mina vänner, undersök era bröst! Det gäller alla, unga som gamla, gör det till en vana. Och ring sjukvården direkt om ni känner något. Är det inget så kan ni snabbt sluta oro er och är det något så är det bättre ju snabbare behandlingen kan påbörjas.

Posted in Livet
Share this post, let the world know