Jag förstår att jag missat något i och med att vi inte har barn. Jag har självklart hört och sett reklamen “nu är det fredagsmyyyyys och det är det bästa jag vet…”. Jag har säkerligen också sjöngt den både en och två gånger när J ringer och berättar att han är på väg hem på fredagskvällen.

Men jag tror jag har missat en del. Tydligen så äter barnfamiljer fredagsmys. Har ni hört det eller rent av är ni en av familjerna som äter fredagsmys?

Jag ska berätta. En granne berättade att de bestraffat sin dotter genom att ta bort fredagsmyset. Hon förtydligade genom att säga att alltså inte fick godis på fredagen.

En kusin berättade att som fredagsmys fick barnen chips och lördagsmys fick de godis. Frågan de fick på fredagen innan affärsbesöket var ” vad vill ni äta som fredagsmys?” Svaret blev chips och ostbågar.

Hos oss är fredagsmys en stämning men i barnfamiljer är det något man äter. Eller är jag ute och cyklar?

Detta och andra viktiga saker är sådant jag funderar på.

Posted in Livet
Share this post, let the world know