Vi ska plastbanta här hemma. Nej, det är inte någon form av låtsasbantning där man bara äter Lätta. Plasten ska ut ur huset. Nu tänker vissa av er, smart tjej. Vissa andra tänker att jag nog har förmycket tid att tänka. Själv ser jag mig som en medveten pionjär. Jo, faktiskt så sållar jag mig till pionjärerna. För inte är det så många som plastbantar hemma?

J tycker nog jag är lite udda men jag är säker på att han tackar mig när vårt barn har lite färre hormonstörande ämnen i sin kropp.

Jag har väl i år och dagar hört om ftalater hit och PCB dit men vad angår det mig? Och vem orkar? Meeeeen. Att gå in i väggen gör att jag orkar, konstigt nog. Jag har fått nya prioriteringar i livet. Jag orkar bli excentrisk, gå mot strömmen och göra medvetna val. Jag orkar köpa mer ekologiskt, jag orkar lägga om kosten och jag orkar plastbanta.

Det som tillslut fick mig att bestämma mig var det här blogginlägget med den särdeles informativa videon hos UnderbaraClara. Läs även de två tidigare blogginlägg som det är länkat till i inlägget. Tack Clara för inspirationen!

Här ser ni sakerna som åkte till återvinningen och sakerna som kom in. Köket var först ut eftersom just värme och plast är en dålig idé. Fram åkte tre gamla gjutjärnsgrytor från källaren och alla trasiga teflonpannor åkte ut. Mina slitna bakbunkar pensionerades och vispskålar i rostfritt köptes in. Vissa av mina köksredskap var över tio år gamla och alla hade brännmärken på sig. Nu är det trä och rostfritt som gäller istället.
image

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know