Jag fyller år snart. 31. Det känns lite paradoxalt, jag har alltid trott att jag är äldre än vad jag är. När vi var 25 så var vi 35 i mitt huvud. Nu är vi(alltså jag och mitt lammkött till man) snart 31 år och helt plötsligt känns det gammalt, fast det är ungt. Kanske beror det på att det känns som utmattningen har rånat mig på ett år. Ett år då viktiga saker skulle hända, i alla fall i mitt huvud.

Men vad är ett år egentligen? Om jag lever till snittåldern av en kvinna i Sverige idag så blir jag 83 år. Då är det här sjukåret bara 1,2% av mitt liv. En piss i Mississippi eller en fis i rymden.

Jag har också bestämt mig för att inte fira min födelsedag i år. Det har jag drömt om i många år, men jag har inte orkat bryta normen. Saken är den att jag blir stressad som värdinna vid mitt eget kalas. Ofta blir ljudvolymen så hög att jag har svårt att delta i konversationerna och efteråt känns det som jag bara sa hej och hejdå till gästerna, fick massor med fina paket och resten av tiden sprang jag och fixade med maten. Så nu testar jag ett alternativt firande, bara med J. Det passar mig och utmattningen bra.

Men sen är det ju det där att det är lite mysigt med kalas också. Och eftersom J är elva dagar yngre än mig så passar jag på att smygfira mig själv när J har kalas. För han älskar kalas. Och när han ska firas är jag gärna värdinna, då har jag inget emot att fixa med maten och knappt hinna prata med gästerna. Då gör jag det för den jag älskar och det känns väldans bra. Och så står mitt namn med på tårtan också och så får jag kanske en present eller två och så firas även jag men utan att riktigt stå i centrum. En perfekt kombination.

Vad önskar sig då en blivande 31-åring 2013?
(Om någon läser detta om 100 år kan det vara av intresse)

 • Bli frisk
 • Ekologisk hår och hudvård, t.ex Weledas Seabucktorn lotion, schampoo och balsam från Weleda eller kanske Maria Åkerlind. Kanske någon tvål från L:a bruket
 • Pyamas med långa byxor och t-shirt
 • Adobe CS6 programvara och en Mac book
 • Grind i järn eller trä i 20-tals design
 • Trädgårdskalender för 2014 så jag vet vad man ska göra när i trädgården
 • Trädgårdsdesign av mor och far med besök i Helsingborg, samtal kring vår drömträdgård, skisser och växtlista(de är båda trädgårdsmästare och jag kan se dem framför mig stå och tjafsa om Robus Rugosa hit och Acer Platanoides dit)
 • Arbetskraft till när vi ska bygga trall på baksidan i vår
 • Kurs i grafisk design våren 2014(kvällskurs på Folkuniversitet)
 • 2 veckor på Aruba eller Tobago
 • Kastrull 1 liters som passar till induktionshäll och är HELT utan plast
 • Fjällvandring typ Kungsleden
 • Upplevelse typ musikal, balett- eller operaföreställning
 • Äppelträd
 • Salsakurs med Johan(när jag är lite piggare)
 • Ekologisk yogamatta
 • Boken 100 Lätta låtar på gitarr 2 (har redan bok 1 och 3)
 • Investerare i min affärsidé(när jag blir frisk då ska jag ta mig sjutton följa mina drömmar)
 • Nya glasögon(synen har blivit mer vajsing av utmattningen plus att mina nuvarande är tio år gamla)

Oj vad mycket jag önskar mig. Några saker till finns men det misstänker jag att har paxats av vissa. Det är utan inbördes ordning men Bli frisk kommer först. Kanske är det konstigt att hoppas på presenter när man inte ska firas men så får det vara. Drömma får man.

Posted in Livet
Share this post, let the world know