Idag är mormor stolt över mig uppifrån sin himmel. Idag har jag väckt hennes gamla Elna Lotus SP till liv. För några månader lämnad jag in symaskinen på service.  Kanske är den från 60-talet, en riktig kvalitetsmaskin som symaskinsreparatören sa. Idag när jag för första gången försökte få liv i den så upptäckte jag att kontakten var ojordad och således inte passade i kontakterna här hemma. Jag var nära att ge upp. Skulle jag höra om någon vän hade en symaskin till låns? Skulle jag köpa en ny på IKEA för 599kr?
image

Efter en snabb konsultation med faderskapet, alltså min pappa, så valde jag istället att byta kontakt på maskinen. Sist jag gjorde det var på tekniken i årskurs 7 men gamla takter sitter i. Snart nog brummade jag igång gamla Elna och hon går som en dröm!

image

För en tid sedan köpte jag en stol på loppis för 25kr, sitsen var smutsig och riktigt dåligt omklädd. Jag köpte en linnegardin för 35kr samtidigt och nu har jag istället en nyomklädd stol för 60kr. Dessutom är det fåglar på tyget så så mycket bättre kan det inte bli. Nu återstår bara att häfta fast tyget sedan är det klart.

image

image

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Stefan

    Trevlig blogg :)