Jag kommer på mig med att vara förbannad. Förbannad på allt och inget. Idag är jag förbannad på Sverigedemokraterna som har besudlat min postlåda med reklam inför kyrkovalet. Den är besudlad av trångsynta åsikter.

De kristna människor som tror att deras tro är förenligt med att rösta på Sverigedemokraterna är helt fel ute. Vad gjorde Jesus? Han hjälpte de utsatta. Så enkelt är det. Att vara kristen och rösta på ett parti som vill vända ryggen till behövande är inte förenligt.

Hur kan det vara möjligt att Sverigedemokraterna sitter i Riksdagen och att det finns främlingsfientliga partier i riksdagar runt om i Europa? Jag undrar om vi har glömt bort Hitler och hans dåd? Hur börjad det? Jo, en grupp människor utsågs till syndabockar. Resultatet? Beroende på vilken källa så ca 11 miljoner mördade människor. Judar, Romer, handikappade och andra grupper som man ansåg vara ett hot. Jag ser historien upprepa sig, Sverigedemokraterna har utsett en grupp till syndabockar. Runt om i Europa sker samma sak. Vilken gruppen är kan dock skilja sig något från land till land. Hur kommer fortsättningen bli?

I Sveriges Riksdag sitter ett främlingsfientligt parti. Jag vill gråta för Sveriges skull. Jag blir oresonligt arg och jag tycker synd om de trångsynta, rädda stackare som har röstat dit partiet. Jag är rädd för vad som kommer hända vid nästa val. Jag fruktar att fler kommer låta rädslan styra. Men då frågar jag, har rädsla någonsin tagit någon människa till en bra plats?

Tycker du integrationen funkar dåligt så kan du engagera dig som stödfamilj till nyanlända svenskar. Ni träffas hos er eller hos dom och får bekanta er med varandras kultur. Kanske känns det inte lika skrämmande för er sen.

Sen tycker jag att de som slänger sig med ” fakta” om vilka grupper i samhället som begår flest brott, “tar arbeten från svenskar” och lever på bidrag ska kolla upp sin “fakta”. Tro inte på allt du hör. Var källkritisk och visa att du är en tänkande individ.

Jag kallar inte min ståndpunkt politisk, jag kallar den medmänsklig och jag är arg.

Med detta vill jag uppmana alla medlemmar i Svenska Kyrkan att gå och rösta i kyrkovalet den 15 september. Även om du inte är politiskt eller kyrkligt aktiv så kan du och din röst vara den som avgör om SD får plats i kyrkofullmäktige, stiftsfullmäktige och kyrkomötet eller inte. Hjälp till att stoppa främlingsfientligheten.

Jag gör bilden suddig för jag vill inte visa deras broschyr, jag vill inte bidra till spridningen av den.
image

Posted in Livet
Share this post, let the world know