Jag har kommit på mig själv med att vara så arg på sistone. Jag är arg på Sverigedemokrater och främlingfientligheten som tar plats i riksdagar runt om i Europa. Jag är arg på onödiga olyckor och för att barn ibland dör. Jag är arg på krig och elände. Jag är arg på vårt stressade samhälle och på vår syn på skönhet.

Det sista ska jag förklara.

Alla våras kroppar kommer att förändras vart efter åren går. Det är oundvikligt. Skrattrynkor, orosrynkor, extrakilon, platt byst, lång byst, rynkor på halsen osv. Redan här kan ni reflektera över inlägget. Det jag skriver om är förändringar i utseendet. Inte det verkligt viktiga, kroppar som är trötta, kanske utslitna, knän som inte orkar, värk osv. Vi oroar oss över vår yttre så till den milda grad att vi opererar oss och sprutar in giftiga ämnen i kroppen. Hahaha! Det är ju helt sjukt! Borde inte mänskligheten ha kommit längre?

Ideal har funnits i alla tider.  Förr var överviktighet fint och ett tecken på välstånd. Blekhet visade att man inte behövde arbeta och var således också fint. På tjugotalet skulle man ha platt byst och en rak figur, på nittiotalet skulle man ha en rejäl hylla á la Pamela Anderson. Ideal kommer och går men borde vi inte nu, år 2012, ha kommit förbi skönhetsidealen och kommit vidare till något annat?

Under några dagar har Elaine Eksvärd bloggat om sina tankar kring sin nya kropp efter graviditet och amning. Jag skrev en bra kommentar som jag bjuder även er på:

Hej Elaine och alla medmänniskor där ute!

Jag måste säga att jag gillar ditt inlägg i kropssdebatten!I något avsnitt i Historieätarna så klagade Lotta Lundgren på sin korsett och Camilla Thulin sa, om jag minns rätt, att operationer är nutidens korsetter. Vi kvinnor skär i oss för att tillfredställa oss, män och omvärlden. Det är för sorgligt att vi inte har kommit längre. Tänk att skönhet styr oss i så stor utsträckning!

Häromdagen lyssnade jag också på Katrine Kielos sommarprat i P1och hon sa det så bra:”Unga tjejer växer idag upp i en värld som talar om för dem att deras värde finns i hur tilltalade de är, att deras utseende aldrig kan vara bra nog, att sex är en transaktion som man byter mot uppmärksamhet och att svaret på alla livets problem är att köpa något.”

Som åttiotalist känner jag igen mig och jag tror det har blivit tusen gånger värre för dagen barn och ungdomar. Vi behöver motpoler och jag tycker att dina bröstinlägg(som i bröstblogginlägg:)) gör skillnad!

Läs Elaines inlägg om ni vill peppa er att acceptera era kroppar. Själv har jag haft himla svårt att acceptera att min kropp förändrades under den här sjukdomsperioden. Men acceptans borde ju vara snällare och lättare än att förklara krig mot sig själv. Jag vill också passa på att säga att jag dömer ingen som opererar sig det. Jag är bara väldigt arg på att det ser ut som det gör.

Posted in Livet
Share this post, let the world know