Idag är en dålig dag och jag är så gräsligt trött på det så vi behöver inte orda mer om det. Fast något litet behöver jag säga. Jag testar frivilligt och ibland ofrivilligt mina förmågor, hur mycket jag orkar och hur frisk jag är. När jag har några bra dagar i rad så brukar jag känna mig ganska normal och då testar jag mig. Det kan vara med en social visit, ett besök på ICA maxi eller att rensa lite ogräs.  Det blir aldrig särskilt bra efteråt men då vet jag åtminstone att jag ska fortsätta ta det lugnt. Det är lite som att dunka huvudet i en vägg gång på gång. Någon gång kanske jag lär mig.

Idag är en sådan dag när ingen får klappa mig, prata med mig eller fråga mig om vad jag vill eller tycker. Jag behöver förskonas från alla intryck och om ett dygn eller så mår jag bättre. Det känns precis så konstigt som det låter men jag får bara acceptera att det är så.

Hur som helst så tog jag upp ett papper ur brevlådan idag. Med pappret följde en liten, liten snigel som satte sig på min hand. Om man läser boken Djurens språk av Solöga så är snigelns budskap att man ska ta det lugnt. Så nu vilar jag i sängen, kör lite mindfulnessövningar, lyssnar på någon sommarpratare och läser. Gott så.

image
image

Posted in Livet
Share this post, let the world know