Ninani nani nani….eller hur nu boktipsmelodin gick. Kommer ni ihåg den?

Jag har både bok och serietips så här i tider av ostadigt väder. Jag älskar kostymdraman, läser gärna Jane Austen och gillar egentligen alla dramatiserade skildringar av samtiden. Alltså samtiden då. Hur folk levde, hur de åt, vad man livnärde sig på, relationer osv. Jag tänker mig att det kanske finns någon som läser bloggen som har samma smak och så kan vi tipsa varandra. Här kommer mina serietips:

Downtown Abbey
Barnmorskorna i East End (serien heter Call the Midwife på engelska för er som streamar)
Herrskap och tjänstefolk(de nya avsnitten som spelades in 2010-2012, finns på Netflix. Den gamla serien med samma namn har jag inte hittat någonstans)
The Paradise på SVT 1(inte fantastisk men funkar i väntan på nya avsnitt av DA)
Historieätarna på SVT

Boktipsen är Guillous serie om det stora århundratet. Brobyggarna, Dandy och tredje delen som kommer i höst Mellan rött och svart. Guillou må framstå som en osympatisk gubbtjyv när man ser honom i media, men skriva det kan han.
image

Just Historieätarna har fått mig att fundera mycket på hur vi äter nu för tiden. Vi förbrukar mer resurser nu än någonsin vid vår konsumtion av mat och vi tar det för givet. På 70-talet åt man ca 70 gram kött per person och vecka, nu är vi uppe i 1,5kg! 1,5kilo stressade djur som passerar våra system varje vecka. Blä. Nej, nu är det vilt och grönt som gäller här hemma. Vi får se hur länge det håller.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • carrooooooo

    Åh älska vegetariskt! Och älska Guillous bokserie. Tips är att lyssna på dem som ljudbok. Jsg har lite svårt att koncentrera mig då, men om man kan det blir det en helt annan upplevelse!