Jag har upptäckt att jag försakat min kreativitet under många år. Den har gjort några gästspel med kurser i gitarr och körsång, men däremellan har det varit torkperiod i kreativitetslandet. Nu blossar den upp med ojämna mellanrum. Kanske målas det en tavla, kanske uppfinns ett recept, kanske gjuts en liten betongklump.

Just detta med att gjuta betong har jag drömt om sedan i februari. Jag och en vän var på promenad och kom att tala om betonggjutning. Det var något vi båda ville prova på. En bok inhandlades. En bok lånades och under månadernas lopp har betong, murslev och murarbalja inhandlats. Men gjutningen, den har lyst med sin frånvaro. Men igår gjorde jag ett litet test, tre ljusstakar och ett ljusfat blev resultatet. Det var inte alls svårt så nu hoppas jag att kraften snart infinner sig så att jag och min vän kan gjuta tillsammans.

image

image

image

Vänder man på ljusstakarna ser det ut som ett sandslott.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Caroline

    Det är så härligt med betong för det är liksom inte så noga, det blir snyggt oavsett. Annars har jag ganska lätt för att halka in i prestationsträsket när jag skall vara kreativ, och då blir det ju inte så energigivande. Tips är att köpa gamla silverbrickor på loppis och gjuta av dem när de ligger upp och ner. Blir jättefint!

  • Liselotte

    Kramar från Liselotte