Idag fick jag middagsbesök från en gammal gymnasiekompis. Vi börjar precis där vi slutade när vi sågs sist, det är så härligt. Vi slösar inte många minuter innan vi avhandlar livets väsentligheter.
Eftersom jag känner mig lite piggare i dag så slog jag på stort och gjorde lakritspannacotta. Jag mixade ihop några olika recept och kommer nog helt utelämna stevian nästa gång. Jag tror också att jag kommer att göra en hallonsås istället för hela bär.

image

Lätt var det också.
1 1/2 blad gelatin
4dl vispgrädde(ta den 40%-iga, den med 36% innehåller tillsatser!)
1msk lakritspulver(från Lakritsfabriken i Ramlösa)
1krm vanilj(inte vaniljsocker)
Stevia sweet
Färska hallon som topping

Lägg 1 1/2 blad gelatin i kallt vatten. Koka upp 4dl vispgrädde, 1msk lakritspulver, 1krm vanilj och 10 droppar Stevia sweetener. När gräddblandningen kokat upp så rör/vispar man i gelatinet och häller upp i fyra portioner. Kyl i minst 3h. Jag fick skinn på mina, kanske kan det undvikas om man täcker med plast som verkligen sluter tätt. Det gjorde inte min plast.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Sofia

    Tack igen för en mysig kväll!!