När man har mått dåligt ett tag då blir man rätt desperat på att få hälsan tillbaka. Jag är ganska säker på att jag inte har berättat detta, men stora delar av J’s familj är LCHF-frälsta. Inte så mycket på grund av viktskäl utan framför allt på grund av hälsovinsterna. De berättar om tappat sötsug, magar som inte sväller upp och jämnt blodsocker.

Alla som känner mig vet att jag har varit en godisråtta av rang, även om min gode make klår mig på den punkten nu för tiden. Jag har också en förmåga att se gravid ut efter måltid och jag är extremt blodsockerkänslig. Helt plötsligt bara måste jag ha mat.

I några år nu har vi vid varje måltid fått höra hur bra man mår av LCHF. Och det kan jag förstå, har man upplevt en förbättring vill man gärna dela med sig till dem man bryr sig om. Av en händelse slog jag förra helgen upp Doktor Dahlqvist bok om LCHF och fastnade.

Så sedan i måndags kör vi LCHF och jag kan säga att jag mår redan bättre av det.  Vi hade ju redan bytt till så mycket ekologiskt och rena varor som möjligt så nu känns maten riktigt fräsch. Tro nu inte att LCHF måste betyda äggröra och bacon varje morgon, och kött och bea hela kvällarna. Nej då, här äts det gott LCHF bröd och yoghurt med frömüsli till frukost, grillade hamburgare med LCHF-bröd till kvällen och kyckling med megasallad(fetaost, avocado, bladspenat, kanske lite solrosfrön osv). Det är mat som man faktiskt kan äta utan att behöva kalla det LCHF. Typisk sommarmat kan man säga.

Så vad vill jag säga med detta. Just ingenting annat än att det känns lite bättre med andra kostvanor. Ni brukar få veta om det mesta som försigår i mitt liv så även detta. I genomsnitt äter svensken 45kg socker per person och år men det gör ju inte jag just nu i alla fall. Bara på denna snart enda vecka har jag dragit bort 865gram socker från min årsförbrukning. Nu när jag läser det så låter det ju extremt, jag får dubbelkolla faktan imorgon och återkomma. Minnet är ju som ni vet, inte alls att lita på.

Och vill ni argumentera mot eller för LCHF så kan ni för allan del göra det i kommentarsfältet. Eller så kan ni läsa Andreas Eenfeldts bok Matrevolutionen eller Dahlqvists bok.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • caroline

    Jag är tyvärr inte LCHFfrälst. Kan vara att jag är vegetarian, kan vara att det känns som så mycket fett (men behöver väl iof inte vara så illa) eller så kan det vara att jag gillar kolhydrater även om jag dragit ner på mängden och blivit bättre på mellis. Lchq däremot lockar mig. Boktips: lchq av Fredrik paulun.