Jag sitter och tittar på små videosnuttar från vårt bröllop och myser. Vilken underbar dag det var den 9 juli 2011. Jag tänker att några av er som läser bloggen faktiskt planerar bröllop och inte är mina närmast sörjande släktingar, vänner eller gamla kollegor. Här får ni en liten treat.

Just bröllopsvalsen var något som vi inte alls lade så mycket tid på. Vi hade dansat tiodans i några år och hade tänkt riva av en riktig uppvisningsvals men med tidsbrist, svårighet att öva i klänningen och utan koll på storleken på dansgolvet så valde vi istället en bröllopsfoxtrot. Foxtrot kan vi dansa i sömnen, vi har dessutom en egen stil så jag kan inte dansa med någon annan än J.  Hur som helst, det är något som jag ångrar lite grann, att vi inte tog oss tid att göra drömvalsen. Den ser superproffsig ut och är rolig att dansa. Jag ångrar också att jag inte hann dansa med min kära värdpappa från USA, David. Hade vi valsat hade vi valt Lift me med Madrugada och Ane Brun. Älskar. Här kan ni se oss dansa. Det ser tomt ut och ekar lite men så var inte upplevelsen på plats.

Så nu till mina tips om bröllopsvalsen:

Välj en dans ni är bekväma i. Tryckare, jive eller vad ni nu känner för.
Öva så att ni kan känna er avslappnade, öva på hur ni gör om ni kommer av er, så att ni kan swinga igång igen. Ett snyggt exempel på det ser ni i videon.
Vill ni att andra par ska fylla på snabbt berätta det för era föräldrar för de är de som skall upp först och visar resten av festen vägen.
Se till så DJ:n har er låt innan bröllopsdagen.
Dance away!

Posted in Livet
Share this post, let the world know