Att minnet är dåligt har ni ju redan hört och är det någon som följt mig länge kanske ni har märkt en viss försämring i min svenska här på bloggen. Jag stavar väldigt ofta fel nuförtiden, och vanligtvis är jag en riktig rättstavningsgumma. Några exempel:

Vila blir villa.
Dånande huvudvärk blir skränande huvudvärk.
Igår sa jag till J att han hade mycket på sin tallrik när det i Sverige heter mycket på sitt bord.
Sjukintyg blev “sådant papper som man får av läkaren när man är sjuk” när jag bokade läkartiden häromdagen.
Dyslexi blev alldeles nyss dyslxi.
Jag särskriver t.ex favorit psalmer, som synes i inlägget längre ner.
Jag vet inte om det ska vara stor bokstav i början på ramslök och bofink.

Enkla saker som jag kunnat hela mitt liv blir automatiskt fel. Läser jag om inläggen i bloggen kan jag se att det ser galet ut  men inte när jag skriver det. Tänk att hjärnan har påverkats så mycket av stressen att jag tappat stavningen och ord. Läskigt.

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Andrea

    Hej Karolina! Jag hittade din blogg efter ett möte på ditt förra jobb. Då kom vi att prata bröllop och ni gifte er kort därefter. Jag la din blogg på minnet utifall vårt bröllop skulle bli av, för då hade jag velat “anlita” dig. Sen köpte ni hus och jag glömde nog bort din blogg för jag slutade läsa. Tills förra veckan. Oj vad mycket som hänt. Jag satt en kväll och läste “ikapp mig”. Och så ville jag kommentera. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva… Blev bara lite berörd av det du drabbats av liksom. Så det får bli ett hurtigt “krya på dig” fast det känns malplacerat… En kram kommer här i alla fall!!!