Jag har tre mycket varma TV-rekommendationer som jag tycker att ni alla borde se. Verkligen, verkligen ögonöppnande.

Först ut är The house I live in som finns på SVTplay i 27 dagar till. Dokumentären handlar om kriget mot droger i USA. Brad Pitt är en av de exekutiva producenterna tillsammans med Danny Glover, John Legend och Russel Simmons. Det säger egentligen ingenting utan borgar kanske mer för en dålig film men nej. Filmen vann Grand Jury Price på Sundancefestivalen i fjol. Speciellt rekommenderar jag denna till min syster L men även till hela världens befolkning. Ni måste se den! Ni kommer se på jakten mot papperslösa i Sverige på ett annat sätt, ni kommer se på förintelsen med ett perspektiv som har paralleller till drogkriget i USA idag. Den borde visas på alla skolor i Sverige och tryckas i nyllet på alla SD-väljare.

Min andra rekommendation är dokumentären L som i Lycka. Vi får följa fyra kvinnor under fem år. Tänkvärd med tanke på hur vi lever idag, stress, normer, mål och lycka. Dokumentären finns på SVT-play i 22 dagar till. Se den.

Tredje rekommendationen är Kvinnornas ö. Om ett matriarkat i Västafrika. Filmaren Leyla Assaf-Tengroth gjorde dokumentären “Vår gud är en kvinna” för 25 år sedan och har nu rest tillbaka till samhället igen. Intressant. Finns på SVT-play i 29 dagar till.

Posted in Livet
Share this post, let the world know