1. Kläm till om magen
2. Säg ” vilken fin mage!”
3. Klart

Läste den häromdagen på Facebook och den är ju jättefin. Jag har expanderat på alla plan. Psykiskt och fysiskt. Mina ringar passar inte, mina kläder passar inte och jag är lite mjukare och godare. Att lägga på sig vätska eller drabbas av bukfettma är vanliga grejer vid utmattning. Det är något med de utslagna systemen i kroppen som gör att det händer. Jag tänker mig att jag får köpa lite större kläder för jag orkar inte bry mig om så triviala saker som vikt just nu. Det löser sig tids nog.

Passande nog cirkulerar ju trettiotreanledningar.com’s fina kampanj om feminism. När jag såg den väcktes frågan återigen om var mina ideal kommer ifrån och om det är något jag vill fortsätta idealisera. När jag ändå håller på och krisar så kan jag ju passa på att filosofera kring det också. Om man tänker sig att man bodde själv på en holme skulle man då sminka sig, raka sig, platta håret och bry sig om magen var mjuk? Så för vem gör man allt? För att man vill? Njae.

En annan fin bild som cirkulerat är en amerikansk, “How to get a beach body”. Have a body. Go to the beach.

Vi lättar upp det hela med årets första ankungar. Jag såg dem idag. Pyttepyttesmå, alldeles färska.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know