Dessa blad har jag passerat varje dag under några veckors tid. Jag har trott att det varit Liljekonvaljer och väntat på att de ska slå ut, men icke. I onsdags såg jag programmet Trädgårdsonsdag på SVT där allas vår Tareq Taylor lagade pocherade ägg med ramslök. (Allas vår Tareq Taylor är kanske att ta i, men ni som är inbitna Musikhjälpenfan, vet att det är han som lagar de fantastiska falaflarna utanför tältet. Därför förtjänar han ändå tilltalet “allas vår”). Tareq förklarade hur man känner skillnad på ramslök och liljekonvalj och sa att man är lyckligt lottad om man hittar ett eget ramslöksställe. Som ni förstår var mina liljekonvaljer ramslök och jag sitter där och vaktar stället för glatta livet. Så vet ni var jag är.

För att inte bli förgiftade av liljekonvalj så ska riva itu ett blad och dofta. Känner ni lök/vitlöksdoft så är det ramslök.

Det var allt om ramslöken.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Ramslöksfrossa

    Hej, visst är den vacker där den växer, Ramslöken. Än mer när den blommar. Den är dock orättvist fördelad över landet och vi som har lyckan att se den växa på ytor stora som fotbollsplaner är lyckligt lottade.
    /Malena