Att måla är inte det enda nya intresset jag har fått. Att minska mitt avtryck på jorden har helt plötsligt blivit väldigt viktigt. Att äta mer vegetariskt, ekologiskt och närproducerat är en sak. Att köpa naturliga och ekologiska val för tvål, tvättmedel, hudvård och make up är andra saker som jag gör.

Kan du bara tänka dig hur mycket syntetiska ämnen du förorenar jorden med? Och din hud? Hur påverkar det, och alla nanopartiklar, dina organ, fiskarna, fåglarna och alla djur på jorden?

En viktig sak att skilja på är att ekologiska produkter inte behöver vara 100% naturliga. Och speciellt till huden känns ju 100% naturligt viktigt, utan syntetiska föreningar hit och dit.

Det kanske är något att tänka på när du fyller upp sköljmedelskoppen, smörjer in dig med hudcremen eller tvättar dina händer.

Nu är jag ingen fulländad människa på detta område, men med även med små steg så kommer man frammåt. Och bakslag är helt okej, när man väljer att just denna gång köpa en vanlig tvål för att man inte orkar leta efter något annat, då är man ändå en bra människa.

image

Posted in Livet
Share this post, let the world know