Vad är det ni skådar på mitt tvåttstugegolv? Är det snöfall? Inomhus i slutet av april?

Eller har min snålhet tagit mig ett steg för långt. Är det så att jag tvättade en pappersnäsduk för att kunna använda den igen?

Eller är det karma?
Låt mig förklara. Efter att själv ha tvättat ca 110 tvättar på ett år, mot min partners ca 10 så fick jag nog. När böner, påminnelser, tvättävlingar, lockelser med dejter och allmän klagan inte fungerar, så har jag nu övergått till att bara tvätta mina egna kläder. Och gemensamma lakarn och handdukar för there is no telling när J skulle känna att “nä nu är det dags tvätta lite handdukar, kanske de fina rosa eftersom vi får besök på lördag och de matchar tvålen som står i badrummet”. Nej, sådant händer inte här. Vilken vånda innan jag bestämde mig för att övergå till att bara tvätta mina kläder.

“Hemska tanke, vilken god hustru gör så mot sin man! Och stackars naturen med alla extra tvättar! Nog måste man ha allvarliga problem om man bara inte kan tvätta, hänga och bära upp lite extra kläder! Det är inte normalt!”

Ja, många var tankarna innan beslutet. Men när man är utbränd så får man göra lite som man tycker. Man orkar liksom inte bry sig vad folk tycker och vad man borde göra. Ni kan tro jag kände mig busig när jag bara tvättade mina egna kläder första gången. Men nu undrar jag om det inte är karma som biter mig i rumpan ändå. Vem annars skulle se till så att jag får en miljon minimala pappersbitar fastklistrade över alla mina svarta kläder…image

Posted in Livet
Share this post, let the world know

  • Caroline

    Alltså ursäkta mitt intensivkommenterande, men men. Här hemma har vi löst det så att han sköter all disk och plock i köket och jag sköter tvätt. Nu när jag är sjukskriven har han fått tvätta lite också. Med resultatet att nu fina randiga handdukarna numera är grådassiga. Det är karma för att jag låtit honom undvika tvättsortering i 8 år? Inte som att jag missat någon viktig diskkunskap med det här upplägget, så ngnstans var inte vårt system vattentätt helt enkelt.

  • Caroline

    Ahh….skriver från mobilen NYA fina handdukarna ska det vara. Alternativt de nu INTE så fina handdukarna.

  • Karolina

    Keep the comments coming! Annars blir det fasligt tyst här på bloggen:). Det är just det, ska man ha olika huvudansvarsområden i hemmet för att toppa laget eller ska man låta alla spela för att alla i ett hushåll bör kunna allt? Min inställning är jämlikhet och så länge de funkar för alla inblandade…men dock verkar det oftast som tjejer blir familjens projektledare och är det en roll jag helst slipper så är det den. Där snackar man tyngd och ansvar och icke jämställt…oavlönat dessutom!